Účinná léčba hypertenze bez drog!
Hypertenze – problém, který trápí lidi všech věkových kategorií. Pokud budeme mluvit o těch, kteří překročili hranici 60 let, tak podle statistik polovina lidí, v tomto věku, trpí zvýšeným tlakem. Neléčená hypertenze vás ohrožuje mrtvicí a infarktem. Moderní metody léčení nabízejí denní polykání pilulek, přestože lze léčit vysoký krevní tlak bez léků, pomocí vhodných minerálů, aminokyselin a vitamínů. Jsou-li ve správné kombinaci, přivedou vám krevní tlak zpět do normálu a celkově zlepší zdravotní stav.
Hořčík – hlavní prvek pro léčbu hypertenze
Pokud jste se rozhodli zbavit této nemoci bez použití léků, měli byste věnovat pozornost právě hořčíku. Nedávné vědecké studie naznačují, že jeho nedostatek vede ke vzniku hypertenze v 80% případů.
Kolik hořčíku je třeba denně vzít?
- Lidé s hmotností do 65 kg, od 200 do 400 mg hořčíku.
- Lidé s hmotností mezi 65 a nahoru 80 kg, od 400 do 600 mg této mikroživiny.
- Lidé více 80 kg – 800 mg hořčíku.
Které potraviny obsahují hořčík?
Tento užitečný stopový prvek lze získat nejen ve formě přísad do potravin, ale také z potravin, a proto je důležité vědět, které produkty a kolik ho obsahují.
Mořští ježci (včetně kaviáru) – 1016 mg
Rýžové otruby – 781 mg
Pšeničné otruby – 611 mg
Sezam (bílý a černý) – 640 mg
Dýňová semínka – 535 mg
Meloun semena – 515 mg
Lněná semínka – 392 mg
Para ořechy – 376 mg (pozor, můžete se otrávit selenem !)
Ořechy – 292 mg
Mandle – 268 mg
Piniové oříšky – 251 mg
Peanut – 176 mg
Lískový ořech – 163 mg
Walnut – 158 mg
Pistácie a pekanové – 121 mg
Slunečnicová semena – 157 – 317 mg
Kakaový prášek – 25 mg v 1 čajová lžička!
Halibut – 107 mg
Další doporučené látky na snížení krevní tlaku: Vitamin B6,Taurin aminokyselina, Omega – 3 a extrakt hlohu.
Vitamin B6je obsažen v chlebu z bílé mouky, voda z uvařené rýže obsahuje 93% vitaminu B6 stejně jako bramborový vývar.
Aminokyselina taurin se nalézá v rybách a mořských plodech, mléčné výrobky, drůbež, vepřové – 50 mg, hovězí – 43 mg, králík – 37 mg.Vnitřnosti: kuřecí srdce a játra – 118 mg, hovězí srdce – 65 mg, hovězí játra – 19 mg, vepřová játra – 16 mg.
Omega – 3 je v rybím oleji.